dj_adryano | Data: Vineri, 2017-10-06, 12:19 PM | Mesaj # 1 |
WebMaster
Grup: Administratori
Mesaje: 17
Status: Offline
| Beneficiile uleiului de masline sunt recunoscute inca din antichitate, din vremea lui Hipocrate, Galen sau Diocles, cand maslinele erau simbolul pacii al gloriei. In prezent, medicii si nutritionistii au realizat ca uleiul de masline extra virgin,in special, detine importante proprietati nutritionale benefice pentru mentinerea sanatatii organismului.
Cea mai bogata sursa de grasimi mononesaturate este uleiul de masline; din acest motiv acesta este componentul principal in dieta mediteraneana. Uleiul de masline este un suc natural care pastreaza gustul, aroma, vitaminele si proprietatile curative ale maslinelor. Totodata, acesta este singurul ulei vegetal care poate fi consumat neprocesat - proaspat presat din masline.
Beneficiile medicale ale uleiului de masline se datoreaza atat continutului ridicat de acizi grasi monosaturati, cat si continutului ridicat de antioxidanti. Potrivit studiilor realizate pana in prezent, uleiul de masline previne aparitia bolilor de inima prin scaderea nivelului de colesterol LDL (colesterolul "rau") in timp ce creste nivelul de colesterol HDL (colesterolul "bun"). Niciun alt ulei natural nu contine o cantitate atat de mare de acid monosaturat precum uleiul de masline!
Uleiul de masline este foarte bine tolerat de catre stomac; potrivit studiilor, acesta previne aparitia ulcerului gastroduodenal si gastrita, si, totodata, stimuleaza secretia bilei si a hormonilor pancreatici intr-un mod mai natural si mai eficient decat medicamentele prescrise. Prin urmare, acest ulei scade incidenta aparitiei calculilor biliari.
Uleiul de masline este laudat pentru beneficiile sale in multe carti cu diete si in numeroase retete. Uleiul de masline, care este bogat in acizi grasi mononesaturati, este o componenta esentiala a dietelor mediteraneene. Acizii grasi mononesaturati sunt considerati grasimi alimentare sanatoase. Care sunt beneficiile uleiului de masline asupra sanatatii dumneavoastra? Uleiul de masline este folosit in cosmetica, medicina, la gatit si la producerea sapunurilor, fiind utilizat si pentru combustibil pentru lampile traditionale. Desi este originar din tarile mediteraneene, astazi, uleiul de masline este folosit in intreaga lume. Grecia are cel mai mare aport de ulei de masline pe persoana din lume. Grecia consuma, in medie, 24 de litri per persoana pe an, potrivit North American Olive Oil Association. Spaniolii si italienii consuma 15, respectiv 13 litri per persoana, pe an.
Oamenii de stiinta din Marea Britanie spun ca un consum ridicat de ulei de masline ar putea ajuta la evitarea acestei afectiuni.
Sursa : http://www.medicalnewstoday.com/articles/266258.php
Web Design | Marketing | Optimizare Seo | Design Graphic
|
|
| |